Alle forældre skal have en fair chance for at hjælpe deres eget barn med læsning💕


Da jeg var lærer, var der nærmest ikke tid til at vejlede forældrene, når de havde brug for det.

Det blev oftest til en eller to sætninger om, at det var vigtigt at læsetræne hver dag, og hvis forældrene kunne hjælpe børnene med at bruge bogstavernes lyde til at læse nye ord, så skulle det nok gå.

Jeg vidste faktisk heller ikke, hvordan jeg skulle forklare og sætte ord på, hvad forældrene ellers kunne gøre i forhold til deres børns læsning 📖. Det var faktisk ret frustrerende for mig, men også for forældrene, kunne jeg se.

Over nogle år tog jeg uddannelsen som læsevejleder. Her fik jeg pludselig sat ord på, hvad læsning er, og hvordan børn lærer at læse. Jeg vidste det jo godt i forvejen, men det var tavs viden for mig, og derfor var det så svært at forklare.

I de 18 år, hvor jeg underviste i skolen, ønskede jeg altså ofte, at jeg havde bedre tid og større mulighed for at hjælpe forældre til at:

  1. forstå den kamp, som deres barn måtte kæmpe med at lære at læse

  2. forstå, at de selv var en super vigtig brik 🧩 i forhold til deres barns læring, og

  3. forstå, hvordan de rent faktisk kunne hjælpe deres eget barn til at lære at læse.

Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at jeg etablerede Læsekarrusellen. Jeg mener nemlig, at alle forældre skal have en fair chance for at kunne hjælpe deres eget barn med at lære at læse💪.

Når jeg kigger ud i folkeskolen nu, så er det ikke blevet bedre. Jeg ser fortravlede lærere, og jeg ser forældre, som føler sig kørt ud på et sidespor i forhold til deres egne børns læring.

Jeg ved, at mange forældre ville ønske, at der var flere ressourcer i skolerne, så deres barn kunne få en ekstra hjælpende hånd med læsningen, eller så de som forældre kunne få noget vejledning i, hvordan de selv kunne hjælpe deres barn videre.

Er du en af de forældre, som føler dig lidt fortabt i forhold til dit barns læsning, så er du kommet det rette sted.

Når du har et barn, som ikke så let får lært at læse, så står du med en udfordring, som oftest er svær at løse på egen hånd.

Nu tænker du måske: ”Ja, ja, vi øver bare noget mere, så kommer det nok.”

Hvis du spørger mig direkte, så vil jeg svare: ”Ja, det kommer nok, men hvor langt er klassekammeraterne så nået med deres læsning?”

Noget helt andet er, at din viden om, hvordan du selv læser, er tavs viden. Du har lært at læse uden helt at vide, hvordan det skete, og derfor er det også virkeligt svært at forklare dit barn om læsningens mysterier 📚.

Det vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dig med, det er jo derfor jeg er her.

Jeg tror godt, vi kan blive enige om, at du, som forældre til et barn som kæmper med sin læsning, godt kan bruge et par gode råd, og lidt viden om læsning, så du kan få ord på din egen tavse viden om læsning.

Som jeg ser det, så har du tre muligheder:

  1. Du kan vælge den gratis vej.

I min gratis Facebookgruppe kan du finde mange forskellige foredrag, hvor jeg fortæller om:

  • Hvordan læsning kan leges ind

  • Børnestavning

  • Hvordan bogstavlydene kan anvendes i læsetræningen

  • Osv.

Du anmoder om medlemskab af Facebookgruppen: ”Skolestart – om læsning og skrivning” her:

https://www.facebook.com/groups/2116574721926716/

Du kan altså finde en masse viden om læsning og skrivning og ikke mindst om, hvordan du helt konkret griber læsetræningen an sammen med dit barn. Her er vejledningen ikke personlig.

2. Du kan investere 499,-kr 🎁 (normalprisen er 1248,-kr. Brug rabatkoden: LÆSE) i en grundigere trin for trin gennemgang af, hvordan du med sikker hånd kan hjælpe dit barn videre med læsningen. Jeg guider dig gennem hele processen, og du får ovenikøbet ½ times personlig vejledning med mig med i prisen. Så kan vi sikre os, at læsetræningen præcist tilpasses dit barns udfordringer, og du har mulighed for hjælp, hvis I støder på udfordringer. På online kurset fortæller jeg dig alt det, som jeg så gerne ville have fortalt forældrene ude på skolen.

Klik her og læs mere om online kurset

3. Du kan vælge at investere i et læseforløb til dit barn i Læsekarrusellen. Denne løsning er god, hvis dit barn er kommet bag ud med læsningen, og I gerne vil have det indhentet igen 🏆. Undervisningen i Læsekarrusellen er altid skræddersyet til dit barn og jeres familie. Jeg underviser på to forskellige måder (de kan selvfølgelig også kombineres). Klik 👇 på forløbene herunder og læs mere:

Et læseforløb starter altid med en gratis og uforpligtende læsevurdering. Så kan jeg vurdere,hvilken støtte dit barn har behov for, og I kan mærke efter om jeg er den rette samarbejdspartner for jer.

Klik her og bestil en gratis læsevurdering af dit barns læsning

Ja, du har jo selvfølgelig også den 4. mulighed

4. Træne videre med læsningen som I plejer at gøre, og få de resultater, som I plejer at få. Det håber jeg ikke, at du vælger – for dit barns skyld!

Jeg håber, du vil få rigtig stor glæde af min hjælp og vejledning, uanset hvilken mulighed du vælger. Mit største mål i Læsekarrusellen er at give forældre en fair chance for at hjælpe deres eget barn med at lære at læse 👍, derfor tilbyder jeg hjælp på flere niveauer og i alle prisklasser.

Rigtig god fornøjelse med læsningen :-)

Udvalgte blogindlæg