Billedet er Læsekarrusellens "varemærke"

Pressemeddelsen blev til forskellige artikler i følgende aviser:
Horsens Folkeblad/ Vejle Amts Folkeblad
Ugeavisen Vejle (s.48)
Artiklen var også i Hedensted Avis og Vejle Posten.

Pressemeddelelse om opstart

udsendt i slutningen af maj 2016


Læsekarrusellen – Nyt tilbud: Hjælp til læsning
Hedensted får et nyt tilbud om hjælp til læsning. Læsekarrusellen slår dørene op og giver børn mulighed for at blive bedre læsere. At blive en god læser i de første skoleår har positiv effekt gennem hele uddannelsen og kan dermed få betydning for resten af livet.


Hjælp til læsning
Rigtig mange forældre ønsker at støtte deres børn i at blive bedre læsere, men hvordan gør man det bedst og hvor får man hjælp? Det er der nu mulighed for at få svar på hos Læsekarrusellen, som tilbyder privat læsevejledning og læseundervisning. Læsning skal være en god og positiv oplevelse for barnet.

 

Bliv en bedre læser

Mange børn har mulighed for at blive bedre læsere, hvis de får den støtte der skal til. Det er individuelt fra barn til barn, hvad der skal til, men de fleste skal kun have ganske lidt ekstra hjælp. Andre kræver en lidt mere intensiv træning over en længere periode. Det kan dermed være alt fra et 1-dagskursus over ugekurser til individuelle forløb i vores imødekommende og anerkendende læringsmiljø. I Læsekarrusellen indleder vi altid et forløb med en snak med forældrene for at afdække behovet for supplerede støtte. Uanset behovet er det altid vigtigt, at der fra hjemmet støttes op omkring læsningen, og derfor ligger det os meget på sinde, at alle forløb også afsluttes med en samtale med forældrene.


Første kursus i sommerferien
Det første kursus henvender sig til børn, som har svært ved at knække læsekoden. Kurset ligger i uge 27, og et tilsvarende kursus ligger i uge 31. Undervisningen varetages af læsevejleder Kristina Kristensen, og der lægges stor vægt på en alsidig undervisning med flere læringsstile tilpasset det enkelte barn, så leg og spil er en en naturlig del af undervisningen. Alle børn skal have mulighed for at blive bedre læsere, så har vi en introduktionspris på 6500 kroner. Ud over en uges læseundervisning inkluderer prisen også møde med forældre både før og efter kurset og selvfølgelig en læsevurdering af barnet.

Andre 1-dagskurser i de 120 ord, læsehastighed og faglig læsning afholdes løbende.

Ligeledes afholdes der foredrag om læsning i forskellige sammenhænge.

 

Læsning
Jeg underviser i alt inden for læsning, og kun læsning. Jeg mener, at det er meget vigtigt at holde fokus, når børn har vanskeligheder - særligt  med så essentiel en kundskab, som læsning er. Jeg har i 18 år arbejdet med børns læring og læsning og har de sidste to år arbejdet som læsevejleder i folkeskolen.Hvorfor navnet Læsekarrusellen?
Efter mange overvejelser om, hvilket navn mit firma kunne have, vågnede jeg pludselig en nat og vidste, at navnet skulle være: Læsekarrusellen
For mig ligger der mange ting gemt i navnet. Men vigtigst af alt, så kan man tage alle de ture i en karrusel, som man har lyst til.
Heri ligger en stor del af konceptet for Læsekarrusellen. Det står enhver frit for, hvor mange "ture" man tager i Læsekarrusellen. Alle forløb afsluttes, så man selv tager stilling til, om man ønsker flere "ture" her og nu, senere eller ønsker at stoppe sit individuelle forløb.

 

Kristina Kristensen/læsevejleder

Aldumvej 6, 8722 Hedensted

Mobil: 2070 5577

www.læsekarrusellen.dk