Kursus for ordblinde børn og deres forældre

Det siger kunderne

”Jeg bliver helt rørt og stolt over at se, hvordan han bare vokser og vokser med opgaven. Sidst han kom hjem fra undervisning hos Kristina, gik han direkte ind i stuen og satte sig. Da jeg spurgte, hvad han lavede var svaret: ”Lektier. Med den nye app, så kan jeg selv!” Det er fantastisk at opleve det gå-på-mod og den lyst til skolearbejdet, som undervisningen har givet ham.”
Ninett/mor

 Kursus for ordblinde 

 

- På lige fod med klassekammeraterne

 

Ordblindes største udfordring er ofte, at det er svært at begå sig på samme faglige niveau som klassekammeraterne. På dette kursus arbejder vi med IT-værktøjer, som kan hjælpe og støtte børnene, så de får mulighed for på lige fod med kammeraterne at vise, alt det de kan. 

På kurset er der to fokusområder:

  1. Kompenserende IT-værktøjer til at støtte læsning og stavning

  2. Strategier til, at blive dygtigere til skolearbejdet og kunne vise, at man kan løse skoleopgaverne

 
Der undervises i og med kompenserende IT-værktøjer, så børnene kan følge med i den faglige undervisning i skolen. Gennem min pædagogiske og læsefaglige baggrund får jeg IT-værktøjerne til at fungere i praksis og blive brugbare i barnets læring, så undervisningen med de kompenserende IT-værktøjer bliver helt naturlig.

 

Kurset vil være teoretisk med en stor grad af praktiske øvelser, hvor vi inddrager konkrete problemstillinger fra hverdagen. Vi sætter fokus på, hvordan man konkret angriber forskellige opgaver i fagene med de kompenserende IT-redskaber.

Barnet skal først og fremmest vide, hvordan en opgave kan løses og derefter vælge hvilke IT-værktøjer, som bedst støtter løsning af opgaven.

 

Børn og forældre deltager i den samme undervisning. Det betyder, at I som forældre kan støtte op om barnets læring derhjemme og formidle barnets strategier videre til f.eks. skolen.

Underviser: Kristina Kristensen, privat læsevejleder i Læsekarrusellen

Medbring: Computer med skrivestøtteprogram (Intowords, CD-ord, app-writer)

                  Smartphone

                  Adgangskode til Nota


Målgruppe: Ordblinde børn i 4.-7. klasse og deres forældre

 

Pris: 2500,-kr pr. barn inkl. materialer.

         1000,-kr pr. medfølgende voksen (maks. 2 voksne pr. barn). 

Sted: Hedensted


Har du spørgsmål, så er du velkommen til at ringe på mobil 2070 5577 eller skrive til mig på: kristina@laesekarrusellen.dk

Tilmelding på mobil eller mail (se ovenfor). Startdato er endnu ikke fastsat, men det kommer til at foregå onsdag aften fra 18.30 til 20.00 i 8 uger eller over to weekender.

.

Til dig der ønsker mere støtte til dit barns læsning, end skolen kan tilbyde lige nu!
Du lærer også, hvordan du bedst hjælper dit barn med læsningen.

Vejlevej 21, 8722 Hedensted, mobil: 2070 5577, www.læsekarrusellen.dk, mail: kristina@laesekarrusellen.dk

  • Facebook Social Icon